Produs original sau „Made in China”?

O întrebare de care se lovesc absolut toți consultanți în vânzările de scule electrice. Este echipamentul original sau made in China?
Expotehnica comercializează numai produse originale și piese de schimb de origine. Totuși întrebarea rămâne și acesta este scopul prezentului articol.
Datorită globalizării și orientării societății către profit firmele producătoare de scule electrice au trebuit să se adapteze noilor cerințe. În acest sens au fost deschise fabrici în Asia, mai ales China, zonă cu infrastructură bună și bogată din punct de vedere resurse umane.

Made in China nu inseamna contrafacere

Ce trebuie subliniat este că firmele producătoare de scule au păstrat controlul calității și aceleași standarde. Cu alte cuvinte, „made in China” nu înseamnă neapărat „contrafacere”. Obligatoriu și legal, un echipament produs într-o fabrică din China trebuie să fie inscripționat cu aceste cuvinte. Totodată este un produs original, conceput și fabricat la standarde de top.
Sigur că mai sunt clienți care au replica „am un polizor de acum zece ani și nu se compară cu ce găsesc acum”. Total eronat. Polizorul de acum zece ani este alt produs. Și în prezent găsim scule cel puțin la fel de calitative, chiar superior calitative datorită cercetărilor și inovațiilor în domeniu.
Fiecare producător a diversificat gama de scule pe absolut toate domeniile de aplicații. Clientul are o gamă mare din care poate să aleagă și să-și găsească o formulă calitate-preț pe care și-o permite.

Scula electrica buna, alegere gresita!

Din proprie experiență vă spun că nu există o sculă electrică slab calitativ, vorbind de produsele de brand cunoscut. Există în schimb consultanță tehnică slabă, alegeri proaste, utilizare greșită și o întreținere a echipamentului total defectuoasă. Din toate aceste atribute, singura care își poate avea o justificare, este alegerea proastă. Că are la bază un sfat greșit sau limitarea fondurilor pentru achiziție, o sculă electrică de nișă care este concepută să facă anumite operațiuni tehnice limitate sau este din gama hobby, niciodată nu se va ridica la nivelul unui produs din categoria profesională. Este drept că balanța se inversează dacă vorbim strict despre preț.
Toate acestea nu sunt influențate de cuvintele Made in China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *