Sustenabilitate într-o manieră neconvenţională

Din anul 2018, o echipă de patru persoane din Miskolc, Ungaria lucrează la un proiect de abordare neconvenţională a sustenabilitătii. Echipa transforma sticlele din plastic în ambalaje pentru sculele Bosch Power Tools Home and Garden.

De atunci, într-un interval de doi ani, aceştia au creat din materiale plastice reciclate peste un milion de carcase. Au înlocuit in acest fel 1.146 de tone metrice de plastic cu materiale reciclate.

În anul 2020, Bosch a devenit prima companie industrială importantă care a atins obiectivul de neutralitate climatică. În ciuda acestui succes, aspirăm în continuare la obţinerea de noi modalităţi de a deveni şi mai sustenabili. Vrem sa atingem obiectivul de a reduce emisiile de carbon cu până la 15% până în anul 2030. Din acest motiv, astfel de iniţiative sunt extrem de importante pentru atingerea obiectivului nostru.

In primul an de producţie, ambalajele reciclate au contribuit la stoparea eliberării în atmosferă a unei cantităţi de 557.457 kg de carbon.

„Acesta este echivalentul cantităţii de emisii ale unui vehicul condus pe o distanţă de 139.364 de kilometri,” afirmă cu mândrie directorul de proiect Eszter Vályi-Tapa. „Datorită cotei atât de mari de materiale de ambalare sustenabile, compania Bosch este unică pe piaţă.”

În prezent, există deja 24 de modele diferite de ambalaje sustenabile, iar echipa îşi continuă procesul de inovare.

Bosch ambalaje sustenabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *